Online adverteren

Adverteren op het internet kan op veel verschillende manieren. Eén van die manieren is online adverteren in de digitale versie of app van de krant. Online adverteren in het Nederlands Dagblad biedt een uitstekende mogelijkheid om je merk in de schijnwerpers te zetten. Bereik een interessante doelgroep via de diverse kanalen van het ND en vergroot je zichtbaarheid. Lees hier meer over de mogelijkheden voor online adverteren of reserveer hier direct je advertentie.

Bekijk hier de formaten en tarieven
Advertentie ND

Online adverteren

Online adverteren houdt in dat je advertenties plaatst media die via het internet bereikbaar zijn en dat kan op heel veel verschillende manieren. Hieronder staan de belangrijkste opties op een rij.

Reserveer hier direct je advertentie

Zoekmachineadvertenties

Adverteren op zoekmachines zoals Google door middel van betaalde zoekresultaten, ook wel zoekmachine-advertenties of betaalde zoekadvertenties genoemd. Je advertenties worden getoond wanneer mensen zoeken naar onderwerpen die passen bij jouw aanbod en merk. Je ziet deze advertenties boven of onder de onbetaalde zoekresultaten.

Display-advertenties

Display advertenties worden getoond op websites, blogs, nieuwsportals en andere online media. Deze advertenties kunnen verschillende formaten hebben, zoals banners, zijbalkadvertenties of pop-ups. Vaak zijn ze grafisch vormgegeven, maar het kunnen ook tekstadvertenties zijn.

Videoadvertenties

Online adverteren via videocontent op platformen zoals YouTube. Het gaat hierbij om het weergeven van advertenties voor, tijdens of na video’s of het plaatsen van videoadvertenties op andere websites via advertentienetwerken.

Sociale media-advertenties

Adverteren op populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Pinterest. Dit houdt in het promoten van berichten, het weergeven van advertenties in de nieuwsfeed van gebruikers, het adverteren in zijbalken of het sponsoren van specifieke inhoud.

Influencer-marketing

Samenwerken met invloedrijke personen of contentmakers op sociale media om je producten of diensten te promoten. Hierbij worden influencers betaald om gesponsorde berichten te maken of productrecensies te delen met hun volgers.

E-mailmarketing

Het verzenden van commerciële berichten of nieuwsbrieven naar een lijst met abonnees. Bijvoorbeeld voor het promoten van producten, het aankondigen van aanbiedingen of het verstrekken van waardevolle inhoud aan de ontvangers.

Online advertenties in de krant

Het gericht plaatsen van advertenties op de website en/of app van een specifieke krant of meerdere kranten. Het voordeel van deze vorm van adverteren is dat je precies weet welke doelgroep je advertentie te zien krijgt en je kunt met het Nederlands Dagblad een bepaald aantal vertoningen afspreken. Kies voor verschillende formaten en het gewenst aantal impresies voor de juiste impact. soms heb je ook nog de mogelijkheid om op premium  pagina’s te adverteren.

Er zijn dus veel manieren via online advertenties je doelgroep te bereiken. Adverteren in de digitale versies van de krant is daarbij een optie waar niet altijd aan gedacht wordt, maar die zeker interessant kan zijn.

Formaten en tarieven 2024

Vul hier je gegevens in en ontvang direct alle informatie over de formaten en tarieven in je mailbox.

  Online adverteren in het Nederlands Dagblad

  Met maandelijks 850.000 bezoekers is nd.nl een waardevol platform voor het plaatsen van online advertenties. Het Nederlands Dagblad investeert veel in het vergroten van het online bereik. Het aantal digitale abonnees steeg in het 2023 met 34 procent. Inmiddels hebben de online kanalen nd.nl, de app en digitale krant maandelijks ruim 2,7 miljoen pageviews.

  Verder heeft het ND een uniek abonneebestand. De ND-lezers:

  • Hebben een christelijke identiteit;
  • Hebben grote interesse in maatschappij, leven en geloof;
  • Zijn hoog opgeleid en sterk maatschappelijk betrokken;
  • Zijn financieel zelfstandig en hebben een bovengemiddeld inkomen;
  • Hechten waarde aan kwaliteit van leven en wonen;
  • Hebben interesses in religie, cultuur, goede doelen, zorg, natuur en duurzaamheid;
  • Voelen zich lid in plaats van abonnee en tonen een grote betrokkenheid op de krant. 85% van de lezers leest dagelijks de helft of meer van de krant en ruim 60% van de lezers leest het ND iedere dag een half uur of langer.

  Bereik je doelgroep op het juiste moment en de juiste plaats met advertenties op nd.nl. Lees meer over de ND-lezer en verhoog je merkbekendheid met online advertenties die maximale impact genereren.

  Online adverteren kosten

  Kosten online adverteren Nederlands Dagblad

  Het Nederlands Dagblad biedt verschillende mogelijkheden voor online adverteren. Wat je budget en doelstellingen ook zijn, wij bieden opties die daarbij passen. Vul hier je gegevens in en ontvang direct alle informatie over de formaten en kosten in je mailbox. Ontdek hoe je met verschillende budgetten en formaten online kunt adverteren en je doelgroep kunt bereiken of reserveer direct een advertentie.

  Reserveer direct

  Formaten en tarieven 2024

  Vul hier je gegevens in en ontvang direct alle informatie over de formaten en tarieven in je mailbox.

   Vragen?